Градско такмичење из историје 2024.

  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery

Основна школа “Бора Станковић” била је домаћин окружног (градског) такмичења из историје за ученике основних школа округа града Београда, у школској 2023/24. години.

Окружно такмичење одржано је у недељу, 21. априла 2024. године и на њему је учествовало 847 ученика од петог до осмог разреда, и то: 206 ученика петог, 200 ученика шестог, 167 ученика седмог и 274 ученика осмог разреда.

Присутне ученике и њихове наставнике дочекала је директорка школе Марија Латиновић, која се обратила речима подршке и захвалности ученицима што су у овако великом броју приступили такмичењу. Колеге су дочекали и предметни наставници историје, Марко Баровић и Мирјана Варничић.

Директорка школе је истакла укљученост целог колектива у организацију и реализацију такмичења и посебно се захвалила свим колегама који су недељно преподне одвојили за подршку и реализацију такмичења.

Успешност такмичења најбоље осликава број пласираних ученика седмог и осмог разреда на републички ниво такмичења. Од 167 ученика седмог разреда, 70 ученика се пласирало даље. Од 274 ученика осмог разреда, 61 ученик се пласирао даље.

ОШ “Бора Станковић” имала је своје представнике на окружном такмичењу, међу ученицима петог и шестог разреда.

Пети разред репрезентовали су ученици: Мила Вукадиновић 5/3 (1. место на општинском такмичењу), Огњен Тибл 5/4 (2. место на општинском такмичењу) и Владан Јовић 5/1 (3. место на општинском такмичењу). Ученици на градском такмичењу нису остварили пласман, али су остварили одличне резултате и приказали одлично знање.

Шести разред представљала је ученица Сара Игњатовић 6/5 (3. место на општинском такмичењу). Сара је и на окружном нивоу освојила 3. место. У категорији ученика 6. разреда ово је највиши ниво такмичења и пласман на републички ниво није могућ.

Ученике је за такмичење припремала и на истом пратила предметна наставница Мирјана Варничић.

Посебну захвалност дугујемо и ученицима волонтерима који су помогли у реализацији такмичење и показали се као прави домаћини.

Свим ученицима који су се пласирали даље, желимо пуно среће у наставку такмичења.