Завршетак осмог разреда – Генерација 2008.

Наши матуранти завршили су осмогодишње школовање 6. јуна 2023. Свој последњи дан у школи ученици су обележили аутентично и примерено. Након традиционалне опуштене последње недеље, у којој се у школи долазило у пиџами и папучама, ученици осмог разреда су уприличили неколико различитих догађаја за своју завршницу основне школе.


Наставници- Живка Радивојевић(8/1), Сашо Лазовић(8/2) Јован Анђелковић(8/3), Слађана Хаџић(8/4), Тамара Јаћимовић(8/5), разредне старешине осмих разреда, организовали су заједно са ученицима свечани сегмент последњег наставног дана школе. Поред потписа и тематских мајици, ученици су одржали пројекцију документарног шаљивог филма, на ком су представљене догодовштине генерације 2008. током школовања и на екскурзији, у Свечаној сали школе. Пројекцији су присуствовали сви матуранти. Након овога, ученици су пустили беле балоне у ваздух, у знак сећања на жртве из ОШ “Владислав Рибникар”. Поздравили су се са наставницима и поделили лепе успомене које ће носити из школе.

За Ученицу генерације одабрана је Ива Остојић, ученица 8/1. Спортиста генерације је ученик Андреј Штетић 8/1, док је за Спортисткињу генерације одабрана ученица 8/2.

Ученици ове генерације постизали су бројне успехе на општинским, градским и републичким такмичењима. Спортисте и уметнике ове генерације ћемо заувек памтити. Ученици целе генерације активно су суделовали у култрурном животу своје школе и о томе сведоче разни едукативни догађаји које су организовали.