16. новембар Међународни дан Толеранције

Људска бића се рађају као различита и имају право и слободу да се кроз живот развијају и живе таква каква јесу, у миру и разумевању са другима.
Толеранција нас учи како да хармонизујемо различитости у једном друштву, а њена основа су емпатија, моралне вредности и поштовање људског достојанства.

Ученици трећих разреда су овај дан обележили низом активности у оквиру часова грађанског васпитања , одељенске заједнице и часовима ликовне културе. Планирано је да се ураде панои у школском холу . У сарадњи са психологом школе Јеленом Калић ове активности су успешно реализоване. На паноима су исказане јаке поруке које су ученици записивали на крилима белих голубова који су симболизују вредности које су у овом времену стављене у други план. Тако ће се моћи прочитати шта је другарство, колико је лако некога утешити, са колико љубави и саосећања можемо некоме помоћи. Мали људи а велике мисли.

„НЕ ПОСТОЈИ ВЕЋА СЛОБОДА ОД ОНЕ ДА БУДЕШ СВОЈ. ПОКЛОНИ СЕБИ ТАЈ ДАР И ОКРУЖИ СЕ ЉУДИМА КОЈИ ТЕ ЦЕНЕ УПРАВО ЗБОГ ТОГА ШТО ЈЕСИ.“
Дое Зантамата