Пишем ти писмо

  • gallery
  • gallery
  • gallery

Извештај пише ученица Јана Стевановић 6/3

Наставнице немачког језика из Нишке Бање и Београда (наше школе) су започеле пројекат под називом Пишем ти писмо. Наставница Драгица Максимовић је деци којој предаје задала задатак да напишу писмо на немачком језику. Деца су написала писма и наставнице Драгица и Хонорина су их послале у Oсновну школу “Иван Горан Ковачић” у Нишкој Бањи.

Наставница Ана Милинковић из Основне школе “Иван Горан Ковачић” из Нишке Бање је насумично поделила наша писма својим ученицима. Затим су ученици из Нишке Бање одговорили на наша писма и послали су их нама. Потом смо ми њима опет писали писма и тако сваког месеца пишемо писма једни другима и супер се забављамо. Једва чекамо да нам стигну писма и веома смо узбуђени кад их добијемо и читамо.

Око 60-70 ученика од 6-8. разреда из наше школе је укључено у овај пројекат. Наставнице су тиме хтеле да постигну да упознамо неке ученике из другог града, да нас споје и да можда нађемо неке нове пријатеље и да на неки начин врате стари вид комуникације који је потпуно заборављен и који се не користи у нашим генерацијама и да на нов а занимљив начин вежбамо и учимо немачки језик.

Ученицима из Београда је веома занимљив овај пројекат а надам се и ученицима из Нишке Бање.