Пробни завршни испит у нашој школи

  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery

24. и 25. марта ученици осмог разреда полагали су пробни завршни испит . Када се осврнемо на све сегменте реализације ове важне активности предвиђене школским календаром, можемо рећи да смо испунили све исходе, па чак и премашили очекивања.

Припрема за овај важан испит почела је у још на почетку школске године перманентним праћењем информација и уиграним тимским радом који је резултирао благовременим обавештавањем ученика и родитељима о динамици апсолутно свих активности везаних за овај велики догађај коме су наши матуранти већ похрлили у сусрет. Још у септемру одржан је заједнички родитељски састанак на коме је представљена платформа Моја срења школа и успостављена непрестана координација свих активности. У другом полугодишту је кренула да се редовно одржава и припремна настава. Зато су наши ученици на пробни завршни испит дошли лепо расположени и нико није осећао нелагодност.

Напротив, атмосфера је била пријатна и свечана. У госте су нам стигли представници Министарства просвете. Сам министар Бранко Ружић спознао је напоре наше директорке Марије Латиновић и посетио је нашу школу у суботу 25. марта. Осмацима се обратио и ободрио их рекавши да је и сам био ученик наше школе. Изјавио је шаљивим и охрабрујућим тоном да верује да ће им и то донети срећу на испиту. Поред свечаног поздрава упућеног матурантима, министар Ружић и помоћник министра Милан Пашић конструктивно су разговарали са директорком Латиновић и изнели позитивне утиске које носе из наше школе. Начелник Школске управе Драган Филиповић је у пријатној атмосфери саслушао мишљења одељењских старешина осмог разреда и на обострано задовољство допринео да пробни заршни испит одржан ове године остане корисно и пријатно искуство и израз плпдотворне сарадње школе и институција.